Du er her

Print Friendly, PDF & Email

Mærkedage

 

70 år i Grenaa den 4. maj

Den 4. maj kan Bent Rasmussen fejre sin 70 års fødselsdag. 
Bent har haft duer i mange år, og det er særligt de Danske Tumlinger han har på slaget, nogle af de vanskelige varieteter, men han har opnået mange gode resultater, 97 point på sidste Nationaludstilling.
Bent har også stået i spidsen for raceduefolk på Djursland de sidste godt 40 år. Først som formand for Racedueklubben for Grenaa og Omegn, og efter sammenslutningen formand for Østjyllands Racedueklub.

Vi, dine duevenner i Grenaa, ønsker dig tillykke på dagen.

 Ole Rasmussen. 

 

Den 17. maj fylder  Finn Thomsen Silkeborg 75 år

Finn er en af de ”gamle” og kendte opdrættere af Strassere.
Finn er en trofast deltager med sine duer på udstillinger, og her har han opnået mange flotte resultater i årenes løb. Finn møder også altid op til sammenværet med andre duefolk, gerne sammen med Karen.

Vi sender et stort tillykke til dig, og ønsker dig en god dag og alt godt fremover.

Venlig hilsen Strasserklubben

 

Hans Petersen, Solgården, Birkerød, fylder den 24. maj 80 år

Hans har i årtier været en flittig udstiller af Svabere i Duevennen Frederiksborg, og han har mange gange været førende i denne race. Hans er altid et rart og positivt menneske ar være sammen med til møder, udstillinger m.m., og han møder altid op til vores lokale arrangementer.

Hans – du ønskes hjertelig tillykke med din runde fødselsdag.

På bestyrelsens vegne
Peter Anker Jensen

 

Arne Dahl 80 år den 8. juni 2018

Vores æresmedlem Arne Dahl fylder 80 år den 8. juni. Arne har gennem en meget lang årrække været kasserer i Dansk mæfik Club, et hverv han beklædte med perfektion og ansvarsfuldhed, som om det var hans egen kasse.

Men Arne er mest kendt for et succesrigt opdræt af Antwerpen Smerler. Arne var kendt i hele Europa for at opdrætte Smerlerne efter den oprindelige Belgiske standard. Havde det ikke været for Arnes dygtige håndtering af denne vanskelige race, kunne den være truet af udryddelse, da der ikke er mange Smerler tilbage i Belgien.

Arne er et uroligt roligt og rart menneske at være i selskab med, hvilket vi har nydt godt af i vores Mæfik Club. Du har altid haft god støtte af din søde kone Åse, som næsten altid været fulgt til til diverse udstillinger og mæfikdage.

Du ønskes hjertelig tillykke med fødselsdagen-

På vegne af Dansk mæfik Club
Hans Ove Christiansen

 

Hans Petter Nernes 60 år den 12. juni 2018

Vor norske gode ven Hans Petter fylder 60 år den 12. juni. Vi lærte Hans Petter at kende, da vi ville gå over til computerstyret udfærdigelse af katalog. Det skete første gang i 1992. Hans Petter rejste ned til Danmarks, hvor Herluf Pedersen og jeg blev undervist i brugen af computer. Det var ikke uden udfordringer, men Hans Petter var meget tålmodig, og det lykkedes da også at få katalogerne færdiggjorte. Men udviklinger går hurtigt, så inden længe havde Hans Petter lavet nye Windows styrede programmer.

Det betød, at vi nu kunne lave kataloget færdig fredag aften med point, dette skete i 1998. Men vi havde brug for Hans Petter på selve Nationalen. De efterfølgende mange år (jeg tror omkring 18 år) var Hans Petter en uundværlig hjælp på nationalen. Ud over eksperthjælpen til afviklingen af nationalen er Hans Petter også en rigtig god kammerat, som det altid er en fornøjelse at være sammen med.  

Når vi kommer til afviklingen af Europaskuet er Hans Petter også uundværlig. Han har lavet programmet både til hønsene og til duerne.

Duemæssigt er han meget dygtig, og han har ført mange racer til tops, men de sidste år er det den afrikanske mæfik, han har høstet stor anerkendelse for. På europaskuet i Kolding for mæfikker blev Hans Petters kåret som Europas bedste. Hjemme i Norge har han flere gange opnået prædikater ”Best in Show”.

Hans Petter har nu i en lang årrække været formand for Norsk Rasedueforening. Et hverv han høster stor respekt for.

Vi dine venner i Danmarks takker for mange års godt venskab, og vi glæder os til Europaudstillingen, hvor vi igen skal være sammen med dig.

Du ønskes hjertelig til lykke med fødselsdagen.

Hans Ove Christiansen